2011. április 12., kedd

Élek még...

Sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy még nem tudtam frissíteni, de igyekszem megoldani valahogy. A torokgyulladásom az ágyhoz nyomott, úgyhogy nem igazán tudok értelmes mondatokat összehozni és írni, de ígérem, hogy megteszek minden tőlem telhetőt.
Hogy ne unatkozzatok hoztam egy kis könyvajánlót, hátha valakit érdekel :)


Könyvajánló: Alex Flinn – Beastly


A szép szörnyeteg megkapó története. Melyik lány nem ismerné a Szépség és a szörnyeteg című mesét? Alex Flinn megírta ennek a témának a mai megfelelőjét, de nem is akárhogy! Az írónő a világ egyik legszebb szerelmi történetének megálmodója, akinek munkája hamarosan mozivászonra kerül (a magyar mozikban 2011 júliusában látható a filmváltozat).

A történet egy elképesztően jóképű és beképzelt nagyvárosi srácról szól – Kyle-ról. A megszokott tini lányoknak szóló szerelmi történetekben általában nem a férfi áll az előtérben, de itt igen. Az írónő E/1-ben írja le a fiú gondolatait, érzéseit. Maga a könyv egy chat-es beszélgetéssel kezdődik, ahol ismert mesehősök osztják meg gondolataikat, problémáikat egymással egy amolyan közösségi oldalon. Ez máris viccessé teszi a történetet és ez meg is marad benne, mivel a könyv részekre van osztva és minden rész előtt található egy ilyen chat-beszélgetés.
Kyle éli világát, bálkirálynak akarják választani, híres, gazdag, csak éppen az apja nem figyel rá, aki ennek tetejében még híres is. Egy lány felszólal ellene, amiért mindenkit csak külső alapján ítél meg, persze, Kyle visszavág. Végül főhősünk elhívja a lányt a bálba, ám a lány nagyot koppan, mikor Kyle a suli leghíresebb csajával jelenik meg. A borítón látható fehér rózsa egy szimbóluma a könyvnek, ugyanis a lány, aki szembeszállt Kyle-lal, fehér rózsát kért a fiútól. A virág végül nem hozzá, hanem az egyik jegyszedő lányhoz kerül, aki nagyon örül a kissé megtépázott rózsának. Persze a lányt, akit megaláztak nem hagyta annyiban a dolgot: elment Kyle lakására és megátkozta, mivel ő egy boszorkány – modernkori tündérmese.
Így szőrös bestiaként kell megtalálnia Kyle-nak az igaz szerelmet két éven belül, különben örök időkre szörnyeteg marad. Kap egy tükröt segítségül, amin keresztül bárkit láthat. Innentől talán már mindenki kitalálhatja a történetet.

A könyv első felében közel sincs szerelem, csak vívódás, amit az írónő remekül ábrázolt. A történet második felében tűnik fel A Lány. Romantikus könyv, semmi akció és vér (kivéve talán a végét), hiszen egy mese átírása. Mégis új gondolatokat, mélyebbre nyúló érzéseket sikerült átadnia a világnak ezzel a könyvvel Alex Flinn-nek.


Akinek esetleg kedve támadt olvasni, írjon egy e-mailt és elküldöm neki a könyvet :) 
Puszi mindenkinek!
Sietek a folytatással! :)

1 megjegyzés:

  1. Beastly =D <3 ^^
    Úgy gondolom, ezzel mindent elmondtam. IMÁDOM. =D

    Puszi: Emi

    VálaszTörlés